Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΦΟΛΑ ΣΤΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟ – ΜΕΙΟΝ 800 ΨΗΦΟΙ – ΤΑ «ΠΡΟΒΑΤΑ» ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ



     Εκλογικό Βατερλό για τον Σπάρτακο και ηχηρή αποδοκιμασία των Κομοτηναίων αποτελεί το τραγικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 26.5.2019. Ο Σπάρτακος έχει μπει πλέον σε τροχιά προοδευτικής εξαφάνισης από το δημοτικό σκηνικό της πόλης. 


     













     Μετά την εκπαραθύρωση του Άρη Δαπέργολα από την ηγεσία, η  οδυνηρή ήττα αποτελεί προσωπική «επιτυχία» των Κώστα Καραΐσκου και Πάρη Καλοδημίδη. Το μίσος και η ακραία ρητορική εναντίον των αδέσποτων ζώων ενόχλησε έντονα την σιωπηλή και σκεπτόμενη πλειοψηφία των Κομοτηναίων, η εξίσου επικίνδυνη ρητορική ενάντια στη μειονότητα δίχασε την κοινωνία σε χριστιανούς και μουσουλμάνους και δυναμιτίζει το status quo της σταθερότητας στην περιοχή, η εκμετάλλευση του Μακεδονικού, η ματαιόδοξη και ναρκισσιστική προσωπική προβολή του επικεφαλής Κώστα Καραΐσκου (φωτό με τον Μ. Αλέξανδρο κ.α.), σε συνδυασμό με γραφικότητες, όπως το casa de papel, προκάλεσαν την γραφικοποίηση του Σπάρτακου ως ενός ακραίου γκρουπούσκ(o)υλου, το οποίο δεν μπορεί να παίρνει κανείς στα σοβαρά.   
     Παράλληλα, οι σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και τα αναπάντητα ερωτήματα περί σχέσεων με ποικιλώνυμες υπηρεσίες και κομματικούς μηχανισμούς (άλλωστε η σύζυγος του Κ. Καραΐσκου ήταν υποψήφια με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου) άφησαν βαριά τη σκιά τους. 

     Η ετερόκλητη σύνθεση του ψηφοδελτίου με ιδεολογικό άξονα τις εμμονές, τις προσωπικές φιλοδοξίες και τις φαντασιώσεις μιας μικρής μερίδας προκάλεσε την αποδοκιμασία πολλών ψηφοφόρων τους. Ένα … εναλλακτικό … δημοκρατικό … πατριωτικό, ηλικιακά γηρασμένο σύνολο αποτελούμενο από συνταξιούχους, απόστρατους της αστυνομίας, του στρατού, της εθνοφυλακής (θύμιζε κάτι από …. «υπηρεσία» το ψηφοδέλτιο).  

     Ο Κ. Καραΐσκος καλλιέργησε υπερβολικές προσδοκίες μιλώντας για … «20%», αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας ενώ μετά το κλείσιμο της κάλπης ο Πάρις Καλοδημίδης με απίστευτη αλαζονεία έγραφε ότι «τώρα ξεκινάει η αγωνία των άλλων». 
     Με κιτς βιντεάκια  «υποτιθέμενοι» ψηφοφόροι τους από τη … Νέα Υόρκη, την Αυστραλία, την Ιταλία, ακόμη  και από την παγωμένη Αλάσκα μας παρότρυναν να ψηφίσουμε Σπάρτακο ενώ λέγεται πως και ο ίδιος ο αρχαίος Θρακιώτης Σπάρτακος σκεφτόταν να τακτοποιήσει τα εκλογικά του δικαιώματα στην Κομοτηνή. Πραγματικά αυτός ο συνδυασμός ήταν μοναδικός σε όλη την Ελλάδα… 

     Το πάθημα όμως δεν έγινε μάθημα και έτσι μετά την εκλογική φόλα, στην ανακοίνωση του Σπάρτακου, ο Κώστας Καραΐσκος χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής ρίχνει τις ευθύνες στην … κακιά κοινωνία που δεν τους ψήφισε (εάν βέβαια τους ψήφιζε θα έπλεκε διθυράμβους), στον επάρατο δικομματισμό κτλ.
     Να σημειώσουμε ότι ο Κ. Καραΐσκος ήταν ο ΜΟΝΟΣ επικεφαλής δημοτικής παράταξης που δεν πρόβαλε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τις λίστες με τους υποψηφίους του (!), σε αντίθεση με όλους τους άλλους υποψήφιους δημάρχους της Κομοτηνής. 




Ο χρόνος δικαίωσε τον μεγάλο αδικημένο του Σπάρτακου, τον Νεκτάριο Δαπέργολα. Είναι εκείνος που ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου μεγάλωσε τον Σπάρτακο πηγαίνοντας τον από την 1 έδρα στις 3 και στους 2.800 ψήφους.

Η σύγκριση με τον Κ. Καραΐσκο είναι καταλυτική: Ο Ν. Δαπέργολας ως επικεφαλής είχε κύρος μέσα στην πόλη, ήταν μετριοπαθής, διαπνεόταν από υγιή και ανιδιοτελή πατριωτισμό, αποδοκίμαζε δημόσια τη Χρυσή Αυγή και είχε καλλιεργήσει σχέσεις  με  σκεπτόμενους πολίτες.



  Από την άλλη οι Καραΐσκος – Καλοδημίδης συρρίκνωσαν τον Σπάρτακο σε ψήφους και σε κύρος, κερδίζοντας για τον συνδυασμό τους τον τίτλο του «ακραίου» και του «γραφικού».